Bun venit in Geomania!!
 

Cunoașterea geografiei a fost dintotdeauna un punct de maxim interes pentru omenire. Fie că era vorba despre stabilirea pe pământuri fertile, apărarea de popoare inamice, exploatarea resurselor naturale sau doar nevoia de relaxare în aer liber, evoluția omului a fost în strânsă legătură cu relieful și cu mediul în care s-a aflat. Din această cauză, stăpânirea acestui domeniu de cunoaștere reprezintă un element esențial în dezvoltarea omului ca individ și ca specie, pentru că îi deschide orizontul și îi oferă un avantaj real în evoluție.

 

România este cunoscută pentru relieful său divers și spectaculos și pentru resursele sale bogate. Cunoașterea geografiei României, mai ales de către tineri, oferă numeroase beneficii: alegerea unei meserii în domeniu, bagaj informațional suport pentru practicarea unei profesii dintr-un alt domeniu de activitate, cultură generală, posibilitatea de a vizita locuri deosebite și de a trăi aceste experiențe la un nivel mult mai ridicat, și multe altele.

 

Geomania este un instrument de cunoaștere și de testare a cunoștințelor pentru pasionați sau pentru persoanele care vor să-și descopere noi pasiuni. Geomania este locul care susține cunoașterea dar care oferă și elemente de dezvoltare a imaginației și fanteziei.

 

Geomaniaci de pretutindeni, învățați, experimentați, testați! Și dați din bogăția cunoașterii voastre și celor din jur, spre bucuria lor și a voastră!